Dagbesteding | Participatie | Re-integratie

Dagbesteding

Werkvisie De Hoop biedt een zorgzame dagbesteding aan voor mensen die door psychische en/of verstandelijke uitdagingen of andere omstandigheden (zowel kortstondig als langdurig) niet in staat zijn om zelfstandig activiteiten te ontplooien, zowel op werkgebied als op andere vlakken van dagelijkse invulling. Onze dagbesteding heeft als doel structuur te bieden en dient tevens als verlichting voor mantelzorgers en bevordert waardevolle sociale interacties.

Daarnaast streven wij ernaar de zelfstandigheid van onze deelnemers te vergroten, indien mogelijk, wat bijdraagt aan het kunnen blijven wonen in hun vertrouwde thuisomgeving. Onze dagbesteding omvat een verscheidenheid aan activiteiten, die onder professionele begeleiding worden aangeboden. De financiële kosten die gepaard gaan met deze begeleiding worden gedekt door middel van vergoedingen vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of de WLZ (Wet Langdurige Zorg), evenals via persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

Participatie

Wetgeving zoals de Wmo, Wlz en Participatiewet ondersteunt mensen met beperkingen in Nederland. De Participatiewet richt zich op werkende mensen die extra hulp nodig hebben om actief deel te nemen aan de samenleving. Werkvisie De Hoop biedt diverse participatiemogelijkheden, waarbij individuele talenten en doelen centraal staan. Dit omvat het opbouwen van een dagelijks ritme, het versterken van eigenwaarde, zinvolle dagbesteding, sociale contacten in een werkomgeving, beroepsvaardigheidstraining, werkervaring, opleidingsmogelijkheden, en het vinden van geschikte werkplekken of betaalde banen. Wie geïnteresseerd is, kan vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of om aan de slag te gaan.

Re-integratie

Job-up is een re-integratiebureau en onderdeel van onze organisatie, gevestigd in een pand naast locatie Ambachtse Bedrijven. Het zet zich in voor

  • Advies en bemiddeling tussen jou en gemeenten, UWV, bedrijven en verzekeraars;
  • complexe loopbaanaanvragen;
  • jobcoaching naar een betaalde baan.

 

Meer info

Hoe kom je in contact?

1

Aanmeldformulier

Ben je geïnteresseerd in een project? Via het online aanmeldformulier kun je je aanmelden voor een kennismaking in de vorm van een proefdag.

2

Kennismaken

Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op om telefonisch kennis te maken. Dit geeft ons de tijd om jouw aanmeldformulier door te nemen en te kijken of we een goede plek voor jou hebben.

3

Proefdag

Wanneer we een project hebben gevonden dat bij jou past, wordt je uitgenodigd voor een meewerkdag. Zo kun je kennismaken met de mensen en het project en kijken of het écht iets voor jou is.

4

Aan de slag!

Als je enthousiast bent en de voorwaarden (financiering) geregeld zijn dan zien we er naar uit om jou de verwelkomen als onderdeel van ons Leerwerkbedrijf!

Hendrik Ido Ambacht

Adres:

Nijverheidsweg 46c
3341 LJ Hendrik Ido Ambacht

Contact:

Maasplein

Adres:

Maasstraat 30
2953 CH Alblasserdam

Contact:

Dordrecht

Adres:

Provincialeweg 70
3329 KP Dordrecht

Contact: