Stichting Werkvisie de Hoop

Ben je op zoek naar passend werk of een nuttige dagbesteding maar heb je vanwege een ziekte, beperking of andere omstandigheden minder kans op de arbeidsmarkt? Werkvisie De Hoop helpt je graag bij het vinden van passend werk. Jaarlijks begeleiden we bijna 500 deelnemers met een afstand  tot de arbeidsmarkt in de regio Drechtsteden bij en naar passend werk, binnen en buiten de eigen organisatie.

Passend werk is niet voor iedereen hetzelfde. We bieden de volgende arrangementen.

Meer informatie
Wil je ook aan de slag bij Werkvisie De Hoop of wil je meer informatie, neem contact met ons op.  Bel:078 611 48 88 of vul het contactformulier in.

  • Als deelnemer
    aan de slag?

    Mountain View

Dagbesteding

Passend werk voor iedereen
Voor iedereen is er passend werk. Ook voor jou! We begeleiden deelnemers vanuit de ggz (verslaving en psychiatrie) die een Wmo- of PGB-beschikking hebben voor dagbesteding. Dit geldt ook voor deelnemers die licht verstandelijk beperkt of gehandicapt zijn, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die via de Sociale Dienst een participatietraject volgen en voor mensen met een uitkering die een re-integratietraject volgen. Verder bieden we trajecten door Reclassering Nederland en Justitie Nederland.
Lees meer over dagbesteding

Participatie

Een leerwerkplek voor elke deelnemer
Uitgaande van je wensen en mogelijkheden bieden we je een passend traject. Om je eigen mogelijkheden te ontdekken kun je kiezen uit diverse test- en trainingsprogramma’s. Op basis hiervan worden je persoonlijke doelen in een ondersteunings- of ontwikkelingsplan vastgelegd.
Lees meer over participatie

Re-integratie

Voor iedereen een passende plek
Werkvisie De Hoop biedt begeleiding naar een betaalde reguliere baan, waarbij we gebruikmaken van ons netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Zelf beschikken we over een groot aanbod van leerwerkbedrijven in Dordrecht en in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast bieden we ook opleidingen aan.
Lees meer over re-integratie

Werkvisie de Hoop heeft verschillende bedrijven en afdelingen.
Klik voor meer informatie op een van onderstaande bedrijven

 
.. of download hier de brochure voor sociale ondernemers of onze brochure voor deelnemers

Voor iedereen is er een passende werkplek

Het totaalpakket trok me aan. Ik kan hier werkervaring opdoen, een vak leren én een opleiding volgen. Ik heb nu zoveel plannen! Ik wil graag aan de slag, zelfstandig gaan wonen. En al kost het me twee jaar om mijn leven op orde te krijgen, ik weet het zeker: Deze keer gaat het me lukken!’.

Theo (deelnemer)

Opleidingen

De opleidingsmogelijkheden
Wij  bieden de volgende opleidingsmogelijkheden, waarbij het  meestal een combinatie betreft tussen een praktijkopleiding bij  ons leerwerkbedrijf en de theorie opleiding bij  bijvoorbeeld een ROC.

Re-Integratie

De Hoop Bouw:
Leerling timmerman, bouwplaats assistent en (leerling) schilder.

De Hoop Drukkerij:
Leerling drukker, DTP-er, nabewerker, commercieel- of administratief 
medewerker en chauffeur.

De Hoop Kringloop:
Winkelmedewerker, logistiek medewerker en administratief medewerker.

Re-Integratie

De Hoop Facilitair:
Schoonmaker.

De Hoop Groen:
Beginnend hovenier.

De Hoop Zorgschepen:
Deksman en matroos, stuurman.