Kevin van Werkvisie De Hoop naar Kobout BV

Kevin integreert via Werkvisie De Hoop naar Kobout BV!

Kevin van Werkvisie De Hoop naar Kobout!
 
In 2018 kwam hij als 16 jarige 4 dagen stage lopen voor de VSO school De Rank in Barendrecht. Dat was nog eens iets anders dan de schoolbanken; op de metaalafdeling De Hoop IJzersterk de handen uit de mouwen, draadeinden zagen, boren en buigen en nog meer. Het was allemaal wennen, maar wel mooi, het leek net een echt arbeidsveld. Het verschil zit hem erin dat er een coach was om aan de persoonlijke ontwikkeling te werken. Met behulp van zijn begeleider oefende Kevin zijn leerdoelen, zoals zijn tempo opvoeren en meer zelfvertrouwen krijgen. Het werk had Kevin snel onder de knie, hij nam zijn passende leerwerkplaats serieus. En dat zag zijn begeleider ook, het ging de goede kant op, zodat Kevin 1 dag in de week bij Kobout stage mocht lopen.
Dat was helemaal schitterend en spannend tegelijk, want dit was het echte arbeidsveld! En toch, het werk beheerste hij, want bij Kobout hebben ze eenzelfde afdeling. Al snel mocht hij er daarom volledig aan de slag. Hij veranderde op den duur van afdeling naar een rustiger omgeving, ipv draaiende machines nu orders klaarzetten voor zijn eigen klanten. Geheel zelfstandig houdt Kevin van bijna 15 klanten de voorraad op peil van de Kangaroo lijn. Lege pallets en magazijnbakken gaan netjes geordend en gevuld de deur weer uit, alles geregistreerd in de computer.
Het werk heeft hem fysiek sterker en zelfstandiger gemaakt, hij weet wat hij wil en laat steeds meer van zich horen, dat moet ook wel met 10 mondige collega’s om hem heen. Een beetje lastig is nog wel dat hij bij drukte niet teveel tegelijk moet doen, maar daar hebben meer mensen last van toch?
Al met al, Kobout heeft er een trouwe en gemotiveerde werknemer bij en De Hoop IJzersterk was voor Kevin een mooie opstart op weg naar een betaalde baan! Even wennen om Werkvisie De Hoop los te laten… , maar als Kevin uit het raam kijkt ziet hij het leerwerkbedrijf aan de overkant van de weg… en kan hij even zwaaien.
#reintegratie #leerwerkbedrijf #dagbesteding

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn