Samenwerken

punt

De Hoop ggz

De Hoop ggz biedt intramurale en ambulante hulp aan een breed spectrum van cliënten (verslaving en psychosociale problemen). Een groot aantal van deze cliënten vindt tijdens en/of na hun behandeling passend werk bij Werkvisie De Hoop. Het merendeel van de bewoners van de BW (Beschermd Wonen) en Huizen van Hoop volgen dagbesteding bij één van onze eigen leerwerkbedrijven. We geloven dat passend werk bijdraagt aan –een sneller- herstel.

Van Stichting Vrienden van De Hoop ontvangt Werkvisie De Hoop jaarlijks een subsidie voor de begeleiding van deelnemers waar geen enkele financieringsvorm voor mogelijk is.

DeHoop
punt

Organisaties

Met een toenemend aantal (zorg) organisaties werken we samen om ‘hun’ cliënten een passende werkplek te bieden. Dit doen we onder meer voor Adullam, Antes, Cedrah, Eleos, Lelie Zorggroep, De Overburen en Profila Zorg. Daarnaast werken we samen met bijvoorbeeld MEE (participatieplaatsen).

Van het ESF ontvangen we een bijzondere subsidie voor de begeleiding van deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Verder wordt nauw samengewerkt met JobUp in Hendrik-Ido-Ambacht waarbij het accent ligt op het re-integreren van kandidaten naar betaald werk.

Voor de opleiding die deelnemers volgen wordt met een groot aantal externe opleiders / ROC’s samengewerkt waaronder Da Vinci en Hoornbeeck.

punt

Bedrijven

Een groot aantal bedrijven waaronder Kobout BV uit Hendrik-Ido-Ambacht en Bakkerij Voordijk uit Ridderkerk geeft op een bijzondere wijze invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit doen zij door opdrachten te plaatsen bij één van onze leerwerkbedrijven waarmee we onze deelnemers –met een afstand tot de arbeidsmarkt- een eerlijke kans geven op passend werk.

Mogelijkheden voor bedrijven zijn: archiefvernietiging, banket en catering, groenonderhoud, inpak- en montagewerk, maatwerk- en serieproductie van meubels of houten decoratie producten en schilderwerk.

Alle betrokkenheid vanuit het besdrijfsleven wordt enorm gewaardeerd. Dat kan ook zijn door meedenken,  financiële steun en/of door zakenvriend te zijn.

Klik hier voor meer info over zakenvriend zijn.

Logo Kobout