Participatie

Aan de slag op een leerwerkplek om aan je ontwikkeling te werken

Begeleiding

Heb je onvoldoende werkervaring of heb je lang thuis gezeten en wil je weer aan de slag, dan is een participatietraject iets voor jou. Op een leerwerkplek krijg je de kans aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en basiswerknemersvaardigheden onder de knie te krijgen. 

Bij alle gemeenten in de regio Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht), kun je terecht om een leerwerkplek te regelen. Je hebt de keuze uit een soort stage bij een groot aantal bedrijven en instellingen binnen de Drechtsteden. Alle leerwerkbedrijven staan op www.doemeewijzer.nl.

Leerwerkplekken

Een leerwerkplek bij Werkvisie De Hoop biedt je de kans om naar vermogen te participeren. Je werkt aan je eigen leerdoelen, bijvoorbeeld door sociale vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kun je basis werknemersvaardigheden aanleren met als doel het vergroten van je zelfredzaamheid. Het doel van deze tussenstap is om stapsgewijs toe te groeien naar (vrijwilligers)werk bij algemene voorzieningen en welzijnsactiviteiten.

Op een leerwerkplek ben je gemiddeld negen maanden aan de slag, Bij gemiddeld twee tot drie dagen per week werk je in totaal zo’n 630 uur. Het is mogelijk tussentijds van leerwerkbedrijf te switchen met als doel je vaardigheden en mogelijkheden verder te ontwikkelen.

Een leerwerkplek bij Werkvisie De Hoop biedt je de kans om naar vermogen te participeren.

Meer informatie

Woon je in de regio Drechtsteden en lijkt een leerwerkplek van Werkvisie De Hoop wel iets voor jou? Neem contact met Anja van Dam, tel. 078 – 6114845 locaties in Dordrecht  of Mirjam de Haas, tel. 078 – 6114888 (locatie Hendrik-Ido-Ambacht).
 Natuurlijk kun je ook onze brochure opvragen of hier downloaden.

MEE
Ook stichting MEE kan je verder helpen. Mail of bel naar Stichting MEE:
E info@doemeewijzer.nl
T 078 750 89 00

Werkvisie de Hoop heeft verschillende bedrijven en afdelingen.
Klik voor meer informatie op een van onderstaande bedrijven

 
.. of download hier de brochure voor sociale ondernemers of onze brochure voor deelnemers