Re-integratie

Samen werken aan een betaalde reguliere baan

Re-integratie

Samen werken aan een betaalde reguliere baan
Een betaalde reguliere baan. Dat perspectief bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat gaat niet vanzelf, een re-integratietraject vraagt veel inzet. Ook van De Hoop Werkvisie mag je iets verwachten. Je krijgt van ons intensieve begeleiding. We halen het beste in jou naar boven en kijken heel gericht naar jouw mogelijkheden, talenten en ambities.

Opleidingen
Binnen de eigen leerwerkbedrijven van Werkvisie De Hoop bieden we diverse opleidingsmogelijkheden. Meestal gaat het om een combinatie van een praktijkopleiding bij ons leerwerkbedrijf en de theorie-opleiding bij een reguliere opleiding, zoals een ROC.

 • De Hoop Bouw:
  Leerling-timmerman, bouwplaats-assistent en leerling-schilder.
 • De Hoop Drukkerij:
  Leerling-drukker, dtp’er, nabewerker, commercieel of administratief medewerker en chauffeur.
 • De Hoop Kringloop:
  Winkelmedewerker, logistiek medewerker en administratief medewerker.
 • De Hoop Facilitair:
  Schoonmaker.
 • De Hoop Groen:
  Beginnend hovenier, ook kun je als onderdeel van een vervolgopleiding voor hovenier een bosmaaier- en motorzaagcertificaat behalen.
 • De Hoop Zorgschepen:
  Deksman, matroos en stuurman.

Werkervaring opdoen
De Hoop Werkvisie heeft diverse erkende leerwerkbedrijven waar deelnemers een re-integratietraject kunnen volgen. Als deelnemer doe je op deze manier opnieuw werkervaring op. Ook krijg je de kans relevante vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor de werkzaamheden in je toekomstige baan.

Deelnemers kunnen een re-integratietraject combineren met het volgen van een erkende opleiding. Met ondersteuning van ons eigen re-integratiebedrijf en in samenwerking met JobUp begeleiden we je bij het vinden van passend werk, bij voorkeur in een reguliere (betaalde) baan.

Naar een baan

We zoeken in overleg met jou samen naar een baan die bij jou past. Hiervoor bieden we zowel jou als je potentiële werkgever diverse mogelijkheden of arrangementen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Baan van JobUp, telefoon 078 – 8200080.

Meer informatie

Woon je in de regio Drechtsteden en wil je ook weer aan de slag bij een reguliere werkgever? Neem contact op met Erik Baan van JobUp, tel. 078 – 8200080.

“We halen het beste in jou naar boven en kijken heel gericht naar jouw mogelijkheden, talenten en ambities.”

Werkvisie de Hoop heeft verschillende bedrijven en afdelingen.
Klik voor meer informatie op een van onderstaande bedrijven

 
.. of download hier de brochure voor sociale ondernemers of onze brochure voor deelnemers

Ik heb meer dan tien jaar op straat geleefd. Bij De Hoop Bouw kreeg ik de kans een opleiding te volgen en een diploma te halen! Wat ben ik trots! Op mezelf, maar ook op het bedrijf dat mij deze kans bood. Als leerling-schilder heb ik nu een echte kans om door te stromen naar een betaalde baan.

Stefan (deelnemer)

Compassie Projecten

Compassie is ons eigen bureau dat zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd heeft in het introduceren van mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt op deze arbeidsmarkt.

“Kandidaten/medewerkers begeleiden wij naar een gewaardeerde plaats in de arbeidsmarkt”


Onze dienstverlening strekt zich uit van individuele kandidaten/medewerkers, het bedrijfsleven, zorginstellingen tot plaatselijke en landelijke overheden. Kandidaten/medewerkers begeleiden wij naar een gewaardeerde plaats in de arbeidsmarkt en daarmee in de maatschappij.
 Voor het bedrijfsleven organiseren wij onder andere de SROI verplichting en het realiseren van de participatie quota.
 Zoek je naar een betaalde baan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij begeleiden je graag naar betaald werk.

Meer informatie: www.compassie-projecten.nl

JobUp

Bruggenbouwer voor bijzondere mensen
Werkvisie De Hoop werkt intensief samen met jobcoachorganisatie JobUp. Zij hebben de mooie taak om bruggenbouwer te zijn voor bijzondere mensen.

JobUp is een kleinschalig re-integratiebureau in Papendrecht en heeft ruime ervaring met het begeleiden en plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mensen van JobUp zijn de verbindende schakel tussen de werkgever en de werknemer die door zijn of haar achtergrond, uitkeringssituatie, ziekte of beperking moeilijk zelfstandig aan het werk komt. Met JobUp haalt u als werkzoekende of werkgever jarenlange expertise in huis op het gebied van complex verzuim, activering, re-integratie en jobcoaching.

Meer informatie: www.jobup.nl

Dankzij een tussenstap van enkele maanden in een veilige omgeving met betrokken vakmensen heb ik uiteindelijk een reguliere baan kunnen vinden.

Klant van De Hoop Metaalbewerking