Quotes

Wij hopen dat onderstaande quotes van deelnemers en relaties
u een goed beeld geven van onze dienstverlening.

Quotes van deelnemers

Thijs (deelnemer):

‘Door hier te werken heb ik ritme gekregen. Ritme houdt je gezond. Je gaat je leven op een goede manier indelen als je weet dat je morgen weer wordt verwacht.’

Stefan (deelnemer):

‘‘Ik heb meer dan tien jaar op straat geleefd. Bij De Hoop Bouw en Interieur kreeg ik de kans een opleiding te volgen en een diploma te halen! Wat ben ik trots; op mezelf, maar ook op dit bedrijf dat me die kans bood. Als leerling-schilder heb ik nu een echte kans om door te stromen naar een betaalde baan.’’

Evert (deelnemer):

‘‘In het kennismakingsgesprek werd vooral gekeken naar wat ik wél kan en wat goed bij me past. Nu heb ik een passende werkplek en voel ik me helemaal thuis hier.’’

“Bij De Hoop kreeg ik de kans een opleiding te volgen en een diploma te halen! “

Jaap (deelnemer):

‘Dankzij een tussenstap van een aantal maanden in een veilige omgeving met betrokken vakmensen heb ik nu uiteindelijk een reguliere baan.’

Kelly (deelnemer):

‘‘Ik kon na mijn burn-out in eerste instantie maar weinig werken. Ik ervaar het als een zegen dat ik stapje voor stapje weer aan de slag kan. Op de reguliere arbeidsmarkt krijg je de kans niet als je het werk nog maar een paar uur per week volhoudt.’’

Klaas (deelnemer):

‘‘Het maakt mij niets uit dat ik zwarte handen krijg. Geweldig toch, als je die fiets kan repareren! Ik word steeds beter in het plakken van banden.’’

Werkvisie de Hoop heeft verschillende bedrijven en afdelingen.
Klik voor meer informatie op een van onderstaande bedrijven

 
.. of download hier de brochure voor sociale ondernemers of onze brochure voor deelnemers

Cas, 20jr, (deelnemer De Hoop Brood en Banket):

‘‘Ik heb zelf mogen kiezen om in de bakkerij te werken en daar vind ik het leuk. Ik maak er alles netjes en ruim de vaatwasser in- en uit. Maar het liefst help ik klanten die lekkere taarten of broodjes komen halen in de winkel.’

Perkash, 60 jr, (deelnemer De Hoop Facilitair):

”Als ik Ambachtse Bedrijven niet zou hebben, dan zou ik ook niet bestaan. Door mijn verleden was ik bang om fouten te maken en was alles donker. Hier is nu mijn houvast. Ik heb ik geleerd om voor mijzelf op te komen en weer te genieten van het leven.”

Arien, 23 jr, (deelnemer De Hoop Inpak):

”Ik vind het fijn om naar De Hoop Inpak te gaan omdat ik daar lekker kan werken. Ik leer er goed om te tellen en te rekenen en de bonnen te schrijven.”

Hillie, 59 jr, (deelnemer De Hoop Maatwerk):

”Door een beperking zit ik in een rolstoel. Bij Maatwerk word ik geaccepteerd zoals ik ben. Doordat het een christelijke organisatie is, de Bijbel centraal staat, voel ik me erg op mijn gemak.”

Arjan, 48 jr, (deelnemer De Hoop Print en Scan):

”Doordat ik op mijn vorige werk vastgelopen was, heb ik een paar jaar thuis gezeten. Door hier te werken voel ik me weer nuttig. Het is leuk dat ik het hele proces van het printwerk kan verzorgen, van klantcontact tot een mooi boekje.”

Anneke 25 jr, (deelnemer De Hoop Brood en Banket):

‘‘Vanuit praktijkonderwijs heb ik hier stage gelopen en werk er nog steeds met plezier. Door het samenwerken met collega’s leer ik veel sociale vaardigheden waardoor ik me meer gelukkig voel.”

Toon, 58 jr, deelnemer De Hoop Fietsenmakerij:

”Ik ben Toon, 58 jaar en vanwege hartfalen, rug en psyche 80 tot 100% afgekeurd. Wil je weten waarvoor ik nog mijn bed uit kom? Wat een Godsvreugde, om met mijn handen te werken vond ik bij De Hoop Fietsenmakerij weer een doel om te werken voor een ander!”

Ruben, 20 jr, (deelnemer De Hoop Inpak):

”Ik heb Down, maar ook met Down kan ik gewoon werken. Soms maak ik een foutje, maar dat doet iedereen weleens en lossen we hier gewoon weer op. Het is gezellig om hier te werken, ik ben hier graag.”

Mireille, 42 jr, (deelnemer De Hoop Maatwerk):

”Het maakt hier niet uit welke beperking je hebt, iedereen is welkom, ook ik. Ik voel me er echt thuis. Ik mag mijn eigen ideeën inbrengen en uitvoeren, ik doe er weer toe.”

Aart-Jan, 33jr, (deelnemer De Hoop Brood en Banket):

‘‘Ik heb bakkersbloed en werk daarom graag in de bakkerij. Ik heb er zoveel geleerd zodat ik nu bijna zelfstandig mooie producten kan maken. Dit doet mij goed.’’

Brenda, 23 jr, (deelnemer De Hoop Groen)

”Ik werk met veel plezier op  verschillende projecten, overal is veel te leren. Bij het Groen werken we lekker gezond in de buitenlucht. We maken onze klanten heel blij als we hun tuin netjes opknappen en dat geeft mij een tevreden gevoel.”

Bas, 70 jr, (deelnemer De Hoop Maatwerk):

”Ik ben op mijn vorige werk 24 jaar gepest. Hier is de sfeer veel beter. Leuke mensen en gezonde belangstelling voor mijn persoon. Ik mag zijn wie ik ben. Hier ben je geen nummer.”

Jaco, 22 jr, (deelnemer De Hoop Meubelmakerij):

”Supergoed om op de houtafdeling te werken. Ik leer er allerlei timmerwerkzaamheden om prachtige houten producten te maken. Ik weet nu goed welk werk bij mij past.”

Quotes van medewerkers & vrijwilligers

Anita, 42 jr, (vrijwilliger De Hoop Facilitair):

”Het schoonmaakwerk wat ik doe wordt erg gewaardeerd, en dat geeft mij de motivatie en energie om ervoor te gaan, ik heb het erg naar mijn zin. Iedereen wordt geaccepteerd zoals die is. We hebben onderling een goede verstandhouding en daardoor een fijne werksfeer. Ook hebben we een team van enthousiaste begeleiders die je helpen met het werk dat bij je past.”

Gerco, 56 jr, (begeleider De Hoop Meubelmakerij):

”Het geeft mij heel veel voldoening om te zien hoe hier ieder zich op zijn eigen niveau ontwikkelt tot een volwaardige werknemer. Ik zou geen van mijn mensen willen missen.”

Peter, 58 jr, (vrijwilliger De Hoop Inpak):

”Ik kwam als werkzoekende vrijwilliger binnen en heb het als bijzonder mogen ervaren dat ieder mens uniek is. De sfeer en de wijze waarop met de deelnemers werd omgegaan zag ik als een zegen. Het plezier dat ik met ze had, de band die was gegroeid met de begeleiders, het afscheid viel mij dan ook zwaar. De opstap naar een betaalde baan op mijn leeftijd leek onmogelijk en heb ik als aansturing van de Heere mogen zien en ervaren, Hem alle dank.”

Duncen, 18 jr, (stagaire De Hoop Meubelmakerij):

”Ik zit op een VSO school en loop hier stage. Ik vind het leuk omdat je van hout leuke dingen kan leren maken. Ik mag zelf bedenken hoe ik het maak. Ik leer hier ook goed omgaan met collega’s.”

Eduard, 60 jr, (vrijwilliger De Hoop Inpak):

”Als ik bij De Hoop Inpak binnenkom, dan merk ik gelijk de fijne sfeer en het op een ontspannen manier met elkaar aan het werk zijn. Dit geeft mij elke keer weer een fantastisch gevoel.”

Quotes van relaties

Opdrachtgever De Hoop Inpak:

Door inpakwerk te gunnen aan een bedrijf van Werkvisie De Hoop help ik mee mensenlevens te veranderen én geef ik invulling aan Maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Klant De Hoop Brood en Banket:

‘‘Ik kom speciaal voor de koekjes uit Dordrecht naar Hendrik-Ido-Ambacht, omdat ze hier nog ambachtelijk gemaakt worden en ze heerlijk smaken!’’.

Opdrachtgever De Hoop Metaalbewerking:

‘‘De werkbedrijven van De Hoop verbinden zorg en bedrijfsleven, ondersteunt ons proces en zijn verrassend veelzijdig!’’.

Opdrachtgever De Hoop Bouw:

‘‘Door de verbouwing van onze bedrijfshal door de vakmensen en deelnemers van De Hoop Bouw te laten uitvoeren, bouw ik mee aan een eerlijke kans op re-integratie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’’.

Klant De Hoop Meubelmakerij:
‘‘We werken graag samen met de mensen van de meubelmakerij. Zo kunnen we iets voor hen betekenen en voel ik me als persoon betrokken bij deze mensen’’.

Opdracht gever De Hoop Drukkerij:

‘‘Waarom zaken doen met De Hoop Drukkerij als leverancier? Voor hetzelfde geld help je Frans aan een eerlijke kans op werk en inkomen!’’.

Klant De Hoop Groen:

‘‘Wij leveren graag een positieve bijdrage aan de maatschappij door werk uit te besteden aan De Hoop Groen. Hierdoor krijgen mensen met een beperking of met een psychologisch probleem een passende werkomgeving, zonder al te veel druk of stress’’.