Twijfel je om vrijwilligster te worden? Ik zeg doen..!

Alweer ruim 2 jaar is Mariëlle vrijwilligster bij Werkvisie De Hoop: Er heerst een warme sfeer. Iedereen kan er zichzelf zijn en wordt geaccepteerd zoals hij/zij is. De mensen zijn er zo puur. Echt een voorbeeld voor iedereen! Voor elke deelnemer wordt een geschikte werkplek gezocht. Het is zo mooi om te zien dat iedereen met plezier z’n werk doet en zo een zinvolle daginvulling heeft. Je ziet mensen groeien in hun werk en ook in het omgaan met elkaar. Er worden zulke mooie en lekkere dingen gemaakt! Zoals bijv. taart en koek, luiertaarten, een minibieb, enz. Zie de website voor artikelen en lekkernijen die te bestellen zijn: https://www.werkvisiedehoop.nl/webwinkel-werkvisie-de-hoop/

Ik vind het voor mezelf een verrijking om met deze mensen te mogen werken. Het is zó mooi om gesprekjes met ze te hebben en met ze mee te leven in allerlei situaties en om hen te begeleiden bij hun werk. Ik krijg er zoveel liefde en waardering voor terug. Met mensen werken is nooit saai, het verveelt niet en geeft veel voldoening.

Ook het werk achter de balie/receptie maakt dat ik veel contact met mensen heb. Daar geniet ik van. Het is leuk dat ik de verantwoordelijkheid heb voor een aantal dingen, zoals de website up-to-date houden, PR werkzaamheden enz.

Het contact met andere vrijwilligers en medewerkers is fijn. Als vrijwilliger ben je niet minder dan een medewerker. Dat is mooi om te merken. Je hoort er helemaal bij en ik merk dat ik word gewaardeerd.

De teamleiders en andere personeelsleden werken hard om alles in goede banen te leiden. Ik heb respect voor hen hoe ze dat doen, want het is vaak stressvol en om dan het ‘hoofd koel’ te houden dat is een hele uitdaging. Het is mooi om dan als vrijwilliger wat werk uit handen te kunnen nemen om hen wat te ontlasten.

Het contact met mensen vind ik het leukste aan dit werk. Ik ben een echt mensen-mens en heb hart voor mensen met een beperking. Mijn verlangen is om op deze manier iets te betekenen voor mijn kwetsbare naaste.

Na een ochtend werken kom ik altijd weer opgeladen thuis.

Twijfel je nog om vrijwillig(s)ter te worden? Ik zeg: doen! Je zult er geen spijt van krijgen! Neem contact op met Rebecca of Edith: 078-6114888, werkvisiedehoop.nl. Keus genoeg!

Begeleider Edith: ‘Deelnemers zijn positief over de inzet van vrijwilligers; Brenda, Astrid, Masha en Perkash: Fijn en gezellig dat ze er zijn, ze creëren sfeer en rust. Ze helpen ons goed, zijn behulpzaam, geven steun en luisteren naar ons verhaal of we hebben een goed gesprek. Hun inzet verlicht de begeleiders zodat alles goed doorloopt en ze doen gelijk ook werkervaring op. Helena (blind): Bijzonder dat ze hun eigen tijd aan ons besteden, fijn dat ze mijn ogen zijn. Ruben: Ze kunnen mij goed troosten als ik het moeilijk heb.’

vrijwilligers Werkvisie De Hoop

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn